De microblading behandeling

Een microblading behandeling bestaat uit een eerste behandeling en een nabehandeling. De nabehandeling vindt plaats na 6 weken. Tijdens deze nabehandeling worden eventuele vage en lichtere plekjes opgevuld. Ook kunnen de wenkbrauwen bij de nabehandeling intenser worden gemaakt. In sommige gevallen is een tweede nabehandeling nodig. De eerste behandeling duurt zo’n 2,5 uur en de nabehandeling duurt ongeveer 2 uur.

Bij elke behandeling wordt gekeken naar de natuurlijke kleur en vorm van de wenkbrauwen. Samen bepalen we welke vorm en dikte het beste bij jouw gezicht past. Tijdens de  behandeling wordt ook gekeken naar de groeirichting van de haartjes. De strokes worden in deze richting getatoeëerd, zodat het eindresultaat zo natuurlijk mogelijk wordt.

Veel mensen vragen zich vaak af of het zetten van permanente make-up pijnlijk is. Microblading kan prikkend/schrijnend aanvoelen, maar in veel gevallen doet het geen pijn.

Voordelen microblading

  • Je bespaart tijd omdat je je wenkbrauwen niet meer bij hoeft te tekenen.
  • Bij weinig of geen haargroei heb je toch natuurlijk volle wenkbrauwen.
  • Je hebt altijd een goede basis wanneer je toch bij wilt tekenen.
  • Goed gevormde wenkbrauwen doen veel voor het gezicht, ze kunnen het gezicht als het ware een lift geven.
  • Littekens in de wenkbrauwen kunnen gecamoufleerd worden (mits deze ouder zijn dan één jaar).

Het uiteindelijke doel van microblading is om wenkbrauwen te creëren die er vol en natuurlijk uitzien. Wie het mooi vindt kan zijn/haar wenkbrauwen licht bijtekenen wanneer deze goed geheeld zijn.