fbpx Skip to content

Wat is microblading en hoe werkt het?

Microblading and Brow Bar Amsterdam BRAUW

Microblading is een techniek waarbij semi-permanente make-up handmatig wordt aangebracht op de wenkbrauwen. Met behulp van flinterdunne naaldjes in de vorm van een mesje, worden één voor één lijntjes met pigment in de vorm van haartjes aangebracht, net onder de bovenste huidlaag. In tegenstelling tot een tatoeage wat machinaal wordt aangebracht gebeurd microblading volledig handmatig. Met de hand worden er strokes in de vorm van haartjes gecreëerd wat een natuurlijk en subtiel resultaat geeft. 

De vorm, kleur en intensiteit van de wenkbrauwen wordt van tevoren samen bepaald op basis van wat het best past bij jouw huid, haar en gezicht. Er wordt ook gekeken naar de groeirichting van de haartjes. De strokes worden in deze richting getatoeëerd, zodat het eindresultaat zo natuurlijk mogelijk wordt. 

Een microblading behandeling bestaat uit een eerste behandeling en een nabehandeling. De nabehandeling vindt plaats na ongeveer 6 weken. Tijdens deze nabehandeling worden eventuele vage en lichtere plekjes opgevuld. Ook kunnen de wenkbrauwen bij de nabehandeling intenser worden gemaakt. In sommige gevallen is een tweede nabehandeling nodig. Een microblading behandeling duurt in totaal ongeveer 2 tot 2,5 uur.

De behandeling

Na het uitvoerig besproken te hebben van hoe de wenkbrauwen er uit komen te zien worden de wenkbrauwen schoongemaakt en begint het uittekenen op het gezicht, ook wel browmapping genoemd. Aan de hand van een speciale meettechniek wordt de ideale vorm bepaald. Vervolgens worden de strokes gezet. Het pigment wordt goed aangebracht in de kleine krasjes die gezet zijn en tussentijds schoongemaakt met een speciale tonic die bloedingen tegengaat en korstvorming verminderd. Na de behandeling worden de wenkbrauwen schoongemaakt met een voedende huidreiniger. 

Herstelproces

De eerste dagen hebben de wenkbrauwen een intense kleur wat in de dagen daarna zal minderen en zullen er korstjes ontstaan. Vervolgens zullen de korstjes los gaan laten en lijkt het pigment te vervagen. Dit is een normaal proces waarin het pigment de dagen daarna terugkomt. De plekken waar het pigment niet goed genoeg is teruggekomen worden gevuld tijdens de nabehandeling. 

Voor wie?

Ben je van nature niet gezegend met een mooie volle wenkbrauw en heb je geen zin om in de weer te gaan met wenkbrauwpoeders, potloden of pommades? Dan is microblading voor jou! Het uiteindelijke doel van microblading is om wenkbrauwen te creëren die er vol en natuurlijk uitzien.