Zoals jullie weten is Josje Kaihatu dé microblading specialist en Founder van Brauw Amsterdam. Dat ze fantastische wenkbrauwen heeft en kan creëren weten jullie uiteraard maar het leek ons leuk om jullie wat meer te vertellen over het gezicht achter Brauw Amsterdam. 

Dus bij deze, 20 feiten over Josje:

1.

Wat is je volledige naam?

Josje Maria Hendrika Kaihatu, volgend jaar: Josje Maria Hendrika Stoppelman.

2.

Wat is je lengte?

Ik ben 170 cm.

3.

Waar kom je vandaan?

Kum uut Driel (vertaling: kom uit Driel). Dit is een klein dorpje in Gelderland. Sinds 2016 woon ik in Amsterdam

4.

Wat is je favoriete gerecht?

Favoriete gerecht vind ik heel lastig, ik hou van mega veel eten. Denk dat Aziatisch eten wel mijn favo is en dan vooral Japans.

5.

Wat is je favoriete non alcoholische drankje?

Koffie!

6.

Katten of honden?

Lastig! Voorheen was ik altijd pro honden, maar nu we steeds katten op visite krijgen vind ik katten ook heel leuk!

7.

Stad of dorp?

Ik vind het heel fijn dat ik in een klein dorp ben opgegroeid, maar toen ik ouder werd was ik wel toe aan de stad. Momenteel woon ik dus in Amsterdam en dit vind ik heerlijk, maar wie weet keer ik ooit terug naar een dorp.

8.

Heb je een favoriet kledingmerk?

Niet echt, wel een favo winkel waar ik altijd de leukste items scoor: de conceptstore Things I like, Things I love

9.

In welke outfit voel jij je het prettigst?

Ik hou niet van strakke kleding. Het liefst draag ik hoge, losse broeken die mijn taille accentueren, met daarop een losse top in de broek of een cropped top.

10.

Hoe zou je jouw kledingstijl beschrijven?

Mijn stijl is moeilijk te beschrijven. Over het algemeen vrij simpel — hou niet van bloemetjes, felle kleuren en motieven. Ik hou van ton sur ton, dus: zwart op zwart, of beige op beige. Ik HOU van lange jassen, hoe langer hoe beter. Draag wel echt het liefst zwart, vind ik mooi maar ook handig met werk. Soms komt er pigment in mijn kleren en op zwart zie je dat niet.

11.

Shop je liever in een winkel of online?

Liever in een winkel. Zeker kleding. Dit wil ik echt voelen en aantrekken voordat ik het koop. Vaak als ik online shop ben ik uren bezig en zodra ik wil afrekenen, klik ik het toch weg.

12.

Je eerst gekochte beauty product?

Oei! Eerst gekochte beauty product weet ik echt niet meer. Zal vast een lipgloss geweest zijn.

13.

Je favoriete beauty brand?

Favoriete beauty merk is qua make-up sowieso Charlotte tilbury. Heb zo'n beetje alles van dit merk. Vind het vooral fijn dat ze een ruim assortiment hebben in foundations en concealers, en dat alles creamy is. Ik hou niet van hele matte makeup. Ben meer van de dewy look.

14.

Een absolute must in een skincare routine?

Sinds kort gebruik ik een jade roller en I LOVE IT! Als ik s'ochtends wakker word is mijn gezicht vrij puffy. Wanneer ik mijn gezicht heb gereinigd breng ik een serum, dagcreme en oogcreme aan en rol ik alles dieper in de huid met mijn jaderoller. Hierna is mijn gezicht gladder, niet meer puffy en oogt wakker en fris. Ik bewaar de jaderoller in de koelkast, dan is hij extra koud.

15.

Beste beauty hack?

Het is niet echt een "hack" want ik denk dat veel mensen dit doen, maar voor mij is dat een nude oogpotlood op mijn onderste oogleden. Ik heb niet hele uitgesproken, grote ogen vind ik. Door een nude kleur oogpotlood op je onderste oogleden aan te brengen zien je ogen er direct groter en frisser uit. Zelf vind ik de Rock 'n' kohl eye cheat heel fijn van Charlotte Tilbury.

16.

Beauty trend die je wilt gaan proberen?

Door TikTok zie ik veel beauty hacks en trends die mensen uitproberen. Wat ik zelf wel graag wil testen zijn de soap brows. Ben heel benieuwd hoe dit mij zal staan.

17.

Een beauty trend die je echt niet ziet zitten?

Ik vind dat veel mensen hun wenkbrauwen echt te donker, dik en rechthoekig tekenen. Vooral doen als je dit mooi vindt, maar ik hou dan toch meer van natuurlijke schoonheid. Je wenkbrauwen mogen zeker aanwezig zijn, maar ze moeten niet zo heftig worden getekend dat je nergens anders naar kunt kijken.

18.

Heb je een vaste skincare routine of test je graag nieuwe producten?

Momenteel ben ik qua skincare routine heel erg aan het zoeken wat werkt voor mijn huidtype. Heb als tiener en als begin 20-er best een vette huid gehad met hier en daar een puistje. Maar merk dat mijn huid steeds droger en vochtarmer wordt. Ik vind skincare wel super interessant dus hierover zal in de toekomst zeker meer te vinden zijn op de website en social media. So stay tuned! 😉

19.

Noem een celebrity die in jouw ogen altijd de perfecte make up look heeft.

Ik vind Kim K toch nog steeds de queen in de perfecte makeup look. Ik hou van mooie natuurlijke kleuren voor make-up, en zij rockt altijd die "nude look". Ze draagt natuurlijk wel heel veel make-up dagelijks, dit zou ik zelf niet fijn vinden. Maar goed, dit hoeven ze ook niet zelf te doen.

20.

Beauty advies?

Zorg goed voor je huid! Je hebt er tenslotte maar één. Eet gezond, drink genoeg water en reinig en verzorg je huid met producten die passen bij jouw huidtype!

Recommended Posts