Het verschil tussen microblading, microshading en de combinatietechniek.

Wij krijgen dagelijks vragen over permanente wenkbrauw technieken. De meest gestelde vraag is: “wat is het verschil tussen microblading, microshading en de combinatietechniek?” Wij leggen het je uit!

De techniek die wij bij Brauw Amsterdam uitvoeren en tevens onze favoriet: microblading

Microblading

Microblading is sinds een aantal jaren een van de meest populaire wenkbrauw technieken. De reden hiervoor is dat het een heel natuurlijk uitziende wenkbrauw look creeert. Bij deze techniek wordt semi-permanente make-up handmatig aangebracht op de wenkbrauwen. Met behulp van flinterdunne naaldjes in de vorm van een mesje, worden één voor één lijntjes in de vorm van haartjes aangebracht met natuurlijke pigmenten in de huid.
 Perfect voor mensen die een natuurlijke vollere wenkbrauw look wilt of bijvoorbeeld een subtiele vormverbetering. Lees hier meer informatie over microblading en wat een behandeling precies inhoudt. 

Voordelen: Natuurlijk uitziende volle wenkbrauwen. Wanneer de techniek wordt uitgevoerd door een professional met ervaring, ziet elke stroke eruit als echt haar. 

Nadelen: Een semi permanente techniek vanwege de diepte waarin het pigment onder huid wordt aangebracht. Klanten komen gemiddeld na 12-15 maanden terug voor een touch-up. Microblading kan minder effectief zijn op vette/gecombineerde huidtypes dan andere methoden omdat de strokes iets kunnen uitlopen op dit huidtype. 

Voor microblading resultaten door Brauw Amsterdam klik hier. Voor tarieven klik hier.

Microshading

Deze techniek bestaat al tientallen jaren maar is in de loop der jaren verbeterd. Het lijkt meer op een tatoeage omdat het door middel van een pmu machine kleine puntjes pigment aanbrengt in de huid, waardoor geleidelijk een kleur en vorm wordt opgebouwd. Vormen van microshading zijn bijvoorbeeld powderbrows en ombre brows, waarbij de wenkbrauw licht begint en donkerder wordt richting het uiteinde. Dit geeft de wenkbrauwen een volle en vooral strakke look. 

Voordelen: Een meer gedefinieerde wenkbrauw look met een strakke finish. Doordat het een meer traditionele tattoo-methode is en machinaal wordt aangebracht geeft het langdurige resultaten en is het geschikt voor alle huidtypes. Resultaten blijven gemiddeld 1,5 jaar zichtbaar. 

Nadelen: Doordat de methode al lang bestaat heeft het niet de beste reputatie. Men is bang dat deze methode er onnatuurlijke uitziet omdat het een solide look creëert ipv een natuurlijke wenkbrauw. Doordat de techniek door de jaren heen is verbeterd kunnen ombre brows er een stuk natuurlijker uitzien dan voorheen en is het mogelijk een zacht niet-solide look te maken.

Combitechniek

De naam zegt het al. Bij deze techniek wordt microblading gecombineerd met microshading. De wenkbrauw wordt eerst opgebouwd door middel van microblading. Om de wenkbrauw vervolgens een strakke finish te geven wordt het afgemaakt met microshading. Dit creëert een vollere look door het powderbrow effect maar doordat de aanzet van hairstrokes is voorzien geeft het toch een natuurlijk effect. 

Voordelen: Een natuurlijke maar toch gepolijste look. Het is meer gedefinieerd en ingevuld dan microblading maar minder solide en dramatisch dan microshading. 

Nadelen: Het is iets prijziger dan bovenstaande behandelingen.

Recommended Posts